Leer Nederlands

Ontwikkel je verder, doe mee en draag bij
aan een inclusieve en veilige samenleving.

Moet of wil je een cursus Nederlands als tweede taal (NT2) volgen? Dan is onze courses voor je

De Nederlandse taal is de eerste basisvaardigheid om vrouwen in de samenleving te kunnen redden en mee te doen. Het is belangrijk om die doelgroep thuis te voelen in Nederland en in Delft want het helpt hun om contact te maken met anderen.

Als de vrouw de taal niet spreekt is ze vaak afhankelijk van andere mensen, ze raakt haar zelfregie en zelfvertrouwen kwijt. Het vinden van werk of een opleiding volgen wordt lastig. Om vrouwen daarbij te helpen worden er binnen SARE tal van activiteiten georganiseerd die je kunnen helpen om mee te doen.

Gezonde Taal

Gezonde Taal is onderdeel van Nederlandse Taalcursus. De cursus is gericht op het verbeteren van taal en gezondheidsvaardigheden en om goed aan te sluiten op dagelijkse praktijk. De cursus richt zich op om effectief te communiceren met gezondheids-, onderwijs en welzijn instellingen om toegang te krijgen tot de diensten die deze instellingen beschikbaar stellen.
Tijden de lessen ligt de focus op het oefenen met concrete gezondheids- en welzijn thema’s . Hierdoor kunnen deelnemers/cursisten, makkelijker in gesprek gaan met instanties zoals: de (dokters)praktijk, hulp bij opvoeding of op school

Kosten: Gratis
Frequentie: 1 x per week. Elke vrijdag ochtend van 9:30 tot 11:30
Vooropleiding: Nederlandse taalles niveau A1-A2
Voorwaarden: actief bezig zijn met taalonderhoud d.m.v. spreken
Annuleren: in overleg

Locatie: Wijkcentrum de Vleugel, Aart van der Leeuwlaan 4, 2624 LD Delft